Een normroute is de snelste route met openbaar vervoer van thuis naar werk. De prijs van de normroute met openbaar vervoer wordt gezet als normbudget voor de gebruiker. Maar hoe werkt dit precies?
Normroute
- De normroute is de snelste route van het thuisadres naar het werkadres.
- De route wordt gepland op de volgende werkdag met een aankomsttijd van 09.00 uur.
- De normroute bepaalt het normbudget voor de gebruiker.
Normbudget
- Het normbudget wordt bepaald door de normroute (zie bovenstaand).
- Het normbudget kan twee keer per dag besteed worden; de heenreis en de terugreis.
- Na twee keer* een reisplan te bestellen via de OV-regeling vervalt de mogelijkheid om het door te belasten aan de werkgever. Als alternatief kan de gebruiker betalen met iDEAL.
*De grens zit op twee keer bestellen, ondanks of het volledige normbudget wel of niet is besteed. - Het normbudget heeft 10% marge voor eventueel kleine prijswijzigingen. Dat betekent dat 110% procent van het normbudget in één reisplan besteed kan worden.
- Het normbudget is te vinden in de reisplanner. Zichtbaar in een gele balk onder de adressen.
- De reisplanner toont aan of het normbudget is overschreden of niet. De daadwerkelijke prijs is zichtbaar doorgestreept en de te betalen prijs verschijnt er naast.
Moet de normroute opnieuw berekend worden omdat er adreswijzigingen plaats vinden? Dan kan de gebruiker de adressen wijziging in het account* in de applicatie.
* ASML kan de People Portal raadplegen hoe de adressen aangepast worden.
Is het normbudget niet toegankelijk, maar heeft er geen adreswijziging plaats gevonden? Vul dan hier het contactformulier en meldt het bij Turnn Customer Support.
Benieuwd hoe een woon-werk reis wordt doorbelast aan de werkgever? Klik dan hier.